Shakirasblogg

Här kommer jag skriva om händelser för Shakira.

2012-06-04 Nu har Zelda dragit ut huggtänder som vägrade släppa taget om henne. Matte ha börjat borsta tänderna på oss, jag tycker det går bra, men Zelda HATAR DET!! det blir träning för henne. Husse är nu 1400kr fattigare. Tur matte tecknade extra tand-försäkring. Vi sparade nog 1000kr.

2012-06-04 Utställningshelg i Norrköping. sjukt dåligt värder, stormvindar och 5 grader!!

På fredagen tog vi husvagnen och min gamla saab ner till Norrköping, men på vägen skulle Rickard ha en bärbar dator som  han kunde spela Diablo 3 på... SÅ vi svängd in på Siba och där var det ju kö.. Men vi var ihärdiga, och tillslut hittade vi en dator som de inte hade framme, som det var sandvik-rabatt på.

Iväg för att hinna ner innan receptionen stängde, som var 21:00, for vi ner utan varken kiss- eller matpaus, å vi hann. Kom fram vid 20:46, men då hade dom precis stängt kassan, men det var bara att ställa sig på någon ledig plats. Hade vi vetat det så hade vi sluppit stresse så hemskt.

Lördag SDHK med dommaren Taulos Tiina, FINLAND, Som var så hård i sin bedömning så det var sjukt. 5st i juniorklassen, 3 fick GOOD. en very good och Small is Beautiful's Imaptient Girl fick Excellent. Det var inte många rätt på hundarna den dagen. men det var ju sjukt kallt, shakira stod och skakade på bordet så visst kan det sett ut som lite böjd rygg, men hon sprang då lika fint som på söndagen och då var hon superfin enligt den domamren!?!! Sjukt hur det kan vara sådan skillnad.

Söndagen östergötlands kennelklubb domare Jonny Anderson från Irland. Zelda var jätte duktig stod någorlunda stilla på bordet trots en äldre man i rock. Hon sprang på fint och i kritiken stod det very promising, men inget HP? Hon kom 2:a iaf. 1:an var en väldit välutveklad tik som var otroligt stabil ungefär som en bäbis campion.

Shakira gick mot 5 andra juniortikar 3st fick exelent varav en var Shakira, 3 fick very good. I JUNKK gick vi runt å den tik som hade katalognumret före mig flyttades så vi fick stå först, å vi vann JUNKK och fick CK. Kallt var det men vi var så glad så vi satt kvar och tittade på de andra klasserna. Sedan var det dags för BÄSTA tik klass. Vi var sju st tikar i den kalssen. 3 av dem var CHAMPIONS. Och vi gick runt, dommaren flyttade på hundarna bakom mig, jag trodde även jag skulle flytta på mig, men icke :) sen kom domaren fram och tog i hand, och vad han sa har jag ingen aning om, jag hörde applåder, pch dommare sa att det var sant!!?!?! Shakira vann över 3 champions och massa andra fina hundar, det jag är mest stolt över är att vi vann över 2st small is beautiful vovvar. Det trodde jag var omöjligt. Men det är bara omöjligt tills man kommit på hur man gör. Men att deet skulle ta 5utställningar att klara det trodde jag inte. TACK Jonny Anderson för att du såg det jag ser i min älskade SHAKIRA <3

Vi fick även träffa Hannele Koski som äger Shakiras pappa Hot and spicy Siggy Stardust, Dom är så sjukt lika han och Shakira! Bilder kommer här nedan på dem. Tusen tack till dig Hannele, att jag fick chansen att träffa dig och SIGGE

20120602-sigge-och-shakria-3.jpg
 

2012-05-28 I går var det utställning i Österbybruk, se utställningssidan för mer info om resultat. Den som vart BÄST I RASEN var:

Small is beautiful Fine Mess är ju den hetaste som springer på en utställningsbana nu! så het och men den grova kroppen, snygga hållningen och fina stegen, skulle man ju vilja att ens valpar fick som pappa ;)

 

Ja , nu har jag kollat min patellastatus, och jag fick 0/0 :):):) matte är så stolt.

Zelda har börjat löpa det gjorde hon typ den 19 maj. Men hon har inte fattat grejjen på utställningen igår så sniffade en tik på henne så det blev som det blir när man är nära höglöp, vulvan spänner ut sig typ.. Å hon skrek rätt ut å sprang och satte sig och slickade, å vad hon slickar sig!! hela tiden det kommer inte finnas något kvar där snart.

2012-04-17 Härregud vad det händer saker, långa promenader varje dag nu. både jag och Zelda får vara lösa från vi går utanför gården tills vi är tillbaks hemma :) såå härligt!

Husse och matte hade massa tok för sig förra veckn, men nu vet jag varför. Dom satt här framför datorn å bråkade för att det inte fanns någon besiktninstid åt husvagnen, närmsta var i GBG om man skulle få en tid innan helgen som var. Å Matte var helt förstörd, men tyckte väl att det var väl lika bra att vi inte skulle komma iväg eftersom hon trodde jag skulle bli discvallificerad.

men så på tisdagen kom det ut en tid som passade husse, i SANDVIKEN!! och då börjades det att packas köpa ny taklucka åt husvagnen, eftersom den flög bort i höstas.

på fredagen packades jag och Zelda in i reseburen och så åkte vi i 3 timmar, och Zelda spydde inte en ända gång, för hon fick Postafen. Detta rekomenderas starkt. 

vi kom fram vid 21 på kvällen och när matte varit ut med oss en sväng hade husse trollat fram en tv!! det var en 22tums led tv, så efter lite bök fick dom igång den, och vilken överraskning det blev när det fanns hela boxers mix-paket utan att de ens stoppat i ett kort. men då sa hallåan på tv4 att boxer bjöd på det till 20 maj!!!?? coolt!

Vi gick och la oss vid 22 tiden, och vaknade vi 4:30 av ett klickande ljud, då var det gasolen som var slut!!

Och vi hade 10 grader i husvagnen, som tur var fanns det en till tub. Så husse kravlade sig upp och bytte den. sen var det 20 grader när matte gick upp vid kvart i sju, då drog hon upp oss som var helt decade. å hut med oss i kylan och släpade på värsta väskan. Tillslut kom vi fram till en dörr där det stod massa folk med hundar å grejjer! å efter en stund kom vi in i en stor hall som var rosa och svart. Matte ställde upp 2 stolar och så gick vi tillbaka till husvagnen och åt frukost. När kloclan närmade sig halv nio drog hon och slet i husse som ville sova med lilla Zelda. Men matte fick sin vilja igenom och hela familjen bar iväg mot den där dörren, när vi kom in så var det fullt med follk!! Zelda tyckte det var fruktansvärt hemskt, stackarn. Sen sprang matte runt å försökte få Zelda att visa upp sig å lyfta på svansen, men icke, sen in i ringen å runt där, elda gjorde det som matte bad henne, men hon var så rädd så hon hade svansen mellan benen och lixom smög sig fram. och det är ju inget som en dommare gillar. Så där blev det minus, men dommaren tyckte hon var fin i kroppen. Så nu vet matte vad Zelda behöver träna på. JAg älskar ju att visa upp mig så jag kutade ju för fort så domaren kunde inte riktigt se mitt rikitga steg. Inte för jag har riktigt det steget matte önskar, jag padlar lite med bakbenen :) men det gick bättre på söndagen då vi tog det lugnare. Zelda var inte lika ängslig på söndagen så matte har fortfarande hop, det var när hon hörde hunskall som hon blev extra ängslig, så utomhus kommer det nog gå bättre. JAg fickju Excellent på söndagen så nu vågar matte ställa ut mig igen åxå, innan vi åkte till Sundsvall hade hon bara planerat in mig på inoffeciella utst. men nu finns det hopp om ett cert, bara dom där Small is Beautiful inte kommer så ska vi iaf ha en chans ;)

Snart börjar ringträningarna så efter det så vet vi om Zelda kommer ta hem några fina priser. Matte tycker hon är mer lik dom som vann i helgen. Bara henes nerver håller.

2012-03-07 Nu så har Mimmi flyttat hem. Och matte har sagt ifrån att ta tillbaka henne. Nu ska ju Zelda tränas upp, och det kommer bli svårt. hon är ju motsatsen till mig! det går jättebra utan mimmi, fast nu har vi ju sovit med husse och matte i sängen så det värsta har hon ju inte provat ännu.

Idag åkte matte på nå typ av ryggskott, hon satt upp håret så högg dettill på v srida vid skulderbladet, så nu värker det, men om hon rör sig så hugger det så hon tappar andan, ev kan grannen hjälpa henne, han är nån typ av kotknackare. å det är ju så isigt ute nu sp fast det är ljust så är det  för halt att gå i skogen, det är ju så tråkigt att gå på asfalten å massa grus som gör ont.. så vi har inte varit på några längre promenader ännu. men snart förhoppningsvis. men det kan jag väl glömma för matte fyller ju 26 på lördag så hennes morbror och kusin kommer med sina familjer, Så vi kommer få träffa 2 barn, ska bli spännande å se Zeldas reaktion. hon kommer bli livrädd om inte jag är med och visar att det är lugnt. men matte måste ju baka tårta å sånt. 2012-02-24 det lilla vilddjuret Zelda, håller på att växa om mig!!! Hon vägde 1520g i onsdags, å är inte ens 5 månader, Fast jag har ju varit väldigt seg med allt. Är nog inte färdig förens jag är 2 år!

Vi var ut och gick igår, på vägen var det ju omöjligt att gå så matte fick bära Zelda till skogen, men där var det hemskt blött så Zelda tyckte det var en pina. men hon följde med, å jag gick längst bak för att hålla koll på familjen.

Å ev så kommer Mimmi flytta hem på onsdag, vi får se om det händer något innan dess. Zelda skulle nog bli ledsen för hon och Mimmi sover alltid tätt ihop om vi inte sover i sängen för då är det ju husse som gäller. Men nu när vi varit 3st hundar och Zelda inte blivit rumsren så fort pga kylan, så fick vi bo på golvet. Det har varit lugnt för mig och Mimmi men Zelda gnäller så hemskt, men nu har det snart gått 1 månad sedan vi flyttade ner på golvet. Så nu är det kanske 2-3 pip. Förut var det 30-60 min gråt!

Men skulle Mimmi flytta så har hon ingen att gosa upp sig mot, hon är ju rädd för mig, jag säger ifrån på skarpen när hon blir för dryg å springer och nyper en hela tiden! Då trycker jag ner henne i golvet, å hon SKRIKER  som en stucken gris!! HAHA. Jag gör ju inget som gör ont, å matte gjorde lika när hon började små nypa henne men då var det lugnt. men när jag ens tittar på henne piper hon av rädsla! Hon är en riktig mes! Men hon är fin, den 14-15 April får vi se om det är något att spara på. Nu har matte betalat. och fixat så vi kan ta med husvagnen. 

(inlägg från matte, den lilla skithunden, var uppe och målade badrummet, kommer ner efter typ 1-2 timmar å zelda är super glad, så jag plockar upp henne å sätter på mig skorna.... så känner jag något klibbigt där i !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JÄVLA hunden har bajsat i SKON!!!! å jag var barfota eftersom jag fått färg på strumporna!!! tur man inte är långsint, tog ut ilskan på husse som är å jobbar! Det är ju ändå hans hund på papperet!!)

 

2012-02-15 Igår var det alla hjärtans dag. Men Matte jobbade till 17 å husse åkte på em och jobbade till 23. Så dom firade inget. Matte hade fixat ett hjärta med gelehjärtan till husse, å husse hade brännt ett  zumba-spel till matte :P Men dom ska äta lite finare middag idag ist.

Mattes mamma kom till oss när husse åkte, och sedan kom matte hem å vi gick en sväng alla tre vovvarna. Matte skickade iväg mig å Mimmi med mormor på en längre sväng för hon och Zelda skulle åka till kursen i gävle. Men Mormor gick inte så mycket längre utav vi kom hem typ 6 min efter matte, ändå gick hon snabbt! Zelda gick själv på vägen hem och det gick utan att hon vägrade gå en enda gång! Matte är riktigt imponerad. När de kom till kusen. I tid denna gång ;P Så var Zelda lite skakig. för en mops å en boxer? kanske det var. skulle busa/ bråka så det vart riktigt livat en sväng. Sen flyttade de ifrån varandra, Då somnade Zelda och sov hela kursen förutom när matte väckte henne och skulle träna bordstäning.

Matte ha sina funderingar kring om Zelda har svårt att sätta sig och kissa om vi inte är hemma där hon alltid kissar! Hon är sååå kräsen vart hon sätter sig. Luktar som attan... å blir hon störd så glömmer hon att kissa!¨å det är hemma. Om matte sätter ner henne ute någon annan stans provar hon inte ens.

Krångelhund. Å hon börjar bli såå busig! å så grinar hon riktigt mycket när jag eller Mimmi har ¨någon tuggsak. även fast det kanske finns 3-4 likadean bitar SKA hon ha just den som vi har! å hon gnäller, gnyr å tillsist skäller om hon inte får den!!! Vad kan man göra åt det? Det är ju typ som en lite unge som är sjukt bortskämd.

2012-02-13 Nu har Matte äntligen tid att skriva igen. Hon har för mycket på jobbet. Så glömde hon kritiklapparna hemma, hon har ju tid att skriva på rasterna nu när alla kompisar är i egypten å på förlossning å allt. ÅÅÅ i söndags gick vi äntligen på en promenad utan kläder, jag hatar kläder, kryper in under bordet så fort jag ser kläderna. HEHE. men det är ju bätter än att frysa. Så igår när det var 2+ och sol fick lilla Zelda följa med på sin första riktiga promenad, tidigare har hon suttit innanför mattes jacka. Och fått komma ut å gå kortare bitar för det varit så kallt. Men nu har hon vuxit på sig lite, men hon är fortfarande skranglig.

Å i tisdags 7/2 så var ju Matte på Uppfödarkurs, å det var typ 4-5 st som höll på med Chihuahua. ÅÅÅ Chilewippens Boris var där med sin matte, en riktig Champion. Han såg vi ju även på utställningen i Årsunda. å jag löpte. synd att jag bara är 9 månader och har underbett. Jag är så galen för ingen vill sätta på mig så matte har gjort en egen sovhage åt mig. För ja går och väcker både Mimmi och Zelda så fort de lagt sig, för att dom ska sätta på mig eller så jag får jucka på dem. Matte håller på att bli GALEN!! Mimmi åxå. Men Zelda tycker det är superkul, tror ju att jag vill leka med henne!!

Sen har det inte hänt så mycket. eller i lördags så vad matte å husse till Globen och tittade på Tre kronor - Ryssland. Då var mattes mamma hemma hos oss med mig och Mimmi, vi gick flera promenader, Zelda var hos husses mamma, eftersom hon inte ska gå så mycket. Det hade gått jättebra.

Nu är det bara 2,5 vecka kvar om inget avtal skrivs....

2012-02-07 I helgen har jag varit på utställnig! matte är så sur så hon kan inte skriva om det förens nu!!!!

Kaos utatällning! Först var zelda anmäld till valpklass 1, å jag/shakira anmäld till valpklass 3 mot en till tik, då skulle zelda å shakira möts om båda fick hp, och shakira kommit 1:a, först var den andra tiken inte där, men västa var att de slog ihop alla klasser så vi ställdes direkt mot varandra!! Så höglöpte jag/shakira, så när man tog i mig drog jag in rumpan för det kändes ju läskigt, så jag drog in svansen å krökte ryggen(Jätte snyggt or NOT) . Sen fick ju husse gå med mig bakom lilla Zelda som var så ängslig så det gick ju knappt frammåt! Så matte höll ju på å prata uppmuntrande med Zelda för att få henne att gå fint, kyckling hade hon åxå med sig! å husse, han varken sa något eller hade godis. Så jag stretade ju efter matte såklart (krälade längs golvet). Hon är ju min idol. Så självklart förlorade jag mot den lilla skitungen! Så nu ska vi inte ställa ut så vi kan ens råka hamna i ringen samtidigt! när vi ska till sundsvall kommer ju Zelda vara i valpklass som inte hör till de riktiga tävlingarn. men när hon blir 9 månader så får väl jag sluta med utställningskarriären, för jag har ju underbett! GRR.

Idag ska matte iväg på någon kurs, Uppfödarutbildning Parning & Valpning. Vad hon nu ska gå den för? duger inte jag? Får inte jag bli mamma så ska inte någon annan heller få det! Å jag är ju förliten! väger 1720gram på min 10månaders dag (en dag i föreväg men va fan) klumpedunsen Zelda 4mån väger redan 1370gram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska matte skriiva lite om kritiken från utställningen. se mer

 

2012-02-01 Imorgon fyller husse. Det har varit sån tråkig vinter så det har inte blivit några uppdateringar, å det är slut på utrymme på hemsidan så matte har tröttnat när hon inte kan lägga in massa bilder.

Vi har fått ett tillskott i familjen, detta pga att vår inneboende (min syster Mimmi) inte blir kvar. Matte kände att det inte var rätt mot mig att bli ensamhund när det gick så bra att vara två. JAg tycker det känns mykcet bätre när matte å husse lämnar mig hemma när jag har en kompis. Så matte frågade om vi fick köpa Mimmi, men det fikc vi inte, och hon har ännu inte fått veta hur länge hon blir kvar!??! och hon har inget avtal heller. Så då höll matte på att kollade rnt på blocket, vi skulle ju vänta till somaren och semestern med en ny valp, men eftersom matte inte vet hur länge Mimmi bliev kvar så kände hon att det var lite brottom. Hon ville ju ha en efter champion föräldrar, men när hon såg en lite black and tan tik på blocket med tomteluva med riktigt fint huvud, stort och runt med kort nos. Så hon mailade till säljaren och frågade om stamen, det var ju typ ingen utav dem som var utställda, men hennes stora favorit fanns med som Farmors far: Chipau Sir Simon, det avgjorde det hela, och när de sänkte priset så åkte husse och matte ner. Men mamman var inte så fin, underbett och så. Matte ville inte ta valpen. det var för osäkert! Hon ville ha de bästa förutsättningarna för att lyckas. Men eftersom husse köpte mig till matte så var detta en julklapp till husse så han skulle slippa känna sig utanför eftersom jag ÄLSKAR min matte. Husse blev ju kär så det blev en lite halvt svart/ mörk brun liten tik.

När hon åkte hem till oss, spydde hon som... Å dreglade mm. Men tillslut var hon hemma å jag och Mimmi fick träffa henne så gick allt bra men efter någon dag blev jag HEMSKT svartsjuk! jag bet ifrån bara hon fanns innom räckhåll. 

2011-12-05 I helgen har vi varit på promenad både lördag och söndag. fast inte så långt som vi brukar för både vi å matte tycker det är för kallt. sen har matte och husse varit på 40års kalas hos husses kusin. Å när dom kom hem tittade vi på första leksandsmatchen med Salo som tränare. Dom mötte serieledarna Örebro som är gryma, men ändå var det en enorm skillnad på spelet, vilka snabba passningar och avslut.

 

I helgen har det även tagits stora beslut både i vår familj och i Kathos familj. några väldigt spännande beslut och vissa väldigt tråkiga men även dessa en början på något nytt. Starkt gjort tycker matte. Men ändå väldigt synd. Det finns alltid minst 2 sidor på alla case. Matte har bara fått höra ena sidan. Känns som väldigt länge sedan, igentligen bara 6månader sedan

I helgen åker matte och husse till stora Stockholm på hundmässan. Jag är ju 1 månad för ung. Åldersgränsen där är ju 9 månader. Så vi ska toppa formen nu till nästa år.

2011-11-29 Idag var jag med matte till jobbet. Häftigt allt var såå stort. Å alla ville hälsa på mig fast det fans ju så mycket att lukta på så det blev en snabb hälsning. efter en stund packades jag in i buren och vi åkte vidare.

VI kom till ett ställe med gummimatta på bordet. Matte tog ut mig och en annan tjej tittade i min mun, sen tog den tjejen med mig till ett annat rum utan matte!??!!? Sen fick jag komma tillbaka till matte, å jag ville inte alls stå på gummibordet, utan försökte klättra upp till matte hela tiden. Tillslut sa matte åt mig att stå kvar på bordet. men jag märkte ju att det var något hon var orolig över. Sen stoppade hon mig i buren å åkte ifrån mig :(

Vad som hände sedan har jag förträngt nu. jag vaknade iaf, å tydligen ringde dom till matte 4h efter att hon lämnat mig. Å det första hon frågade var "Lever hon?" Sen var det husse som kom och hämtade mig! åå vad glad jag blev av att se honom!!!! Helt sjukt! sen stannade vi på mattes jobb, å jag var så seg, orkade knapt resa mig upp, men pussas det orkade jag.

Efter några timmar så var jag lika pigg som vanligt igen. Men det smakade ju lite konstigt i munen.

2011-11-24 Hej. nu äntligen har matte tid att skriva lite åt mig!!

I helgen(söndags) åkte matte, husse och harrys matte och husse med oss hundar ner till Fagersta, där våra mammor bor. Vi var där i 3 timmar och människorna fikade å pratade och vi hundar lekte och lekte.

Min och mimmis mamma Hot and spicy miss sunshine var hemskt sur på stackars Harry, hon morrade hela tiden och en gång gjorde hon utfall. Men mot mig var hon trevlig. Vivvi (min farmor som även är Harrys mamma) var hemskt mycket på Mimmi, och juckade på henne flera gånger?!?! Efter det besöket var vi hemskt trött. Men efter det besöket härmade jag farmor och juckade även jag på Mimmi, men det har inte hänt mer än en gång.

Hela denna vecka har jag strejkat vid promenader. det har varit blött, mörkt och kallt. Därför har jag sagt till matte att vi ligger i soffan och gnager på grisöra istället. och så blev det :)

Igår kom matte hem lite tidigare så då gick vi kanske 4-5 km iaf.

Å när vi var hos uppfödaren så tyckte hon att vi skulle dra ut min 2 huggtänder i underkäken eftersom detta kan påverka så underbettet inte går tillbaka. Nu håller den ordinare högre huggtanden på att komma upp så den mjölkisen är väldigt lös nu. Men jag har ju en liten framtand och vänstra nedre huggisen kvar att byta ut. Så nu har matte bokat tid till Falu djursjukhus den 29/11 kl 8:30. Någon Per skulle först titta på tänderna och tycker han att de ska dras ut så sövs jag ner och husse får vänta några timmar i Falun tills jag vaknat till. Det är nog tur att matte inte är med. Hon skulle vara så orolig. Å matte kämpar å kämpar med en trasa för att få loss dessa tänder :P och hon försöker få mig att inte gnaga på grisörat utan att bara använda framtänderna. Hon är ju lite snål åxå, hehe.

SÅ har matte hört med Mimmis matte om vi får köpa henne men det ville inte hon. Så om Mimmi flyttar hem blir ju jag helt plötsligt ensam hund. Och det är inte bra tycker matte så hon letar nu en ny tik, just nu när både matte och husse jobbar så är vi hundar själva ca 4 timmar 2 dagar i veckan. Men det går ju inte om man är en lite valp. Så nu letar hon en som är några månader. Hon har hittat en som har samma pappa som mig. Blue and Tan, men den kostar 16 000kr och det har vår familj inte råd med, så vi får se vad ägaren till denna hund säger om de bud vi lagt. Hon är 4-5 månader

Men annars så håller vi tummarna att Mimmi får vara kvar till sommaren, då ska matte ta semester först och husse sen så då kommer någon vara hemma typ 3,5månader, då kan vi skaffa oss en lite valp som är en lovande utställningshund. vet ni som läser detta någon som planerar att para sin tik under första kvartalet 2012? så valpen är leveransklar till juni, så hör av er på mattes mail: maria.andersson@vendator.se    Det hon vill veta är vilken som är mamma och pappa, och deras reggnummer.

så här glad blev jag när matte kom hem från Sunne img-1346.jpg

2011-11-19 Nu är jag lite trött igen. Men vi har varit på en promenad idag, hu va hemskt det var för när vi kom ut var det blank is på gatan så matte smög fram. där det var skugga och asfalt gick det knappt att gå. men när solen kom upp så smälte det. Vi gick runt motorvägen på en grusväg för matte vill han lite sol på sig och solen kommer inte åt en i skogen säger hon.

Nu kommer det lite bilder från förra helgen när vi var till hedåsen (en badplats) först en länk till Youtube på en film där jag och Mimmi rusar av lycka i sanden. sen skulle vi stå stilla så matte fick nå bilder men det gick ju sådär.

pa-stranden.jpg

2011-11-15 nu händer det grejjer! Igår upptäckte matte att båda min övre huggtänder satt löst, å som tur är kommer det två nya tänder åxå, en har hela spetsen framme, å den hade jag redan tappat mjölkisen idag. Även en ordinare tand är å g i underkäken, men den mjölktanden är inte lös än. Det kan vara en orsak till att jag inte har velat följa med på promenader senaste dagarna vill bara ligga i knä å knapra på grisöra eller hälsena! Matte gick tog ut mig idag å ja ville inte alls gå men vi gick iaf runt kvarteret! Så fort vi svängde in på en gata som leder hemmåt, sprang jag i ökad trav hela vägen hem!! Med det drivet hade jag vunnit vilken utställning som hällst! Ååå jag har hör att matte ska ha en pressentation för bostadsrättsföreningar å sammfälligheter i sunne. Då ska hon få sova på Selma spa! Eftersom sista pressentationen slutar 22. Jag som alltid sover under mattes arm!! Hur ska detta gå?

2011-11-12 Nu har matte äntligen skapat ett bildkollage från utställningen på Gävle BK

2011-11-08 Matte börjar befara att jag inte kommer ha någon chans på att bli champion eller en framgångsrik utställnigshund ;( jag har fortfarande kvar underbettet. Så har jag an liten fontanell kvar. men snart är alla de undre framtänder framme, de tog bara över 2 månade från att jag tappade mjölktänderna där tills dom kom fram. jag har 3st helt framme, 1 halvt framme och sista vet vi inte eftersom mjölktanden närmast den nedre huggtanden sitter kvar. Å alla huggisar är kvar å stenhårt siter dom! Å jag är tokig nu när vi inte kommer ut på några riktiga promenader på vardagarna. Brottningsmatch-film Men vi tar igen det i helgen, då jobbar husse EM så matte kan ägna all tid till oss.

Nu börjar matte leta en ny lovande tik för att ha någon chans på de högre placeringarna. Men det är BARA hanar tillsalu. Helt sjukt. det går typ 1 tik på 10-20 hanar. Då har matte fått för sig att uppfödaren såklart sparat den tik som är mest lovande. Och då har hon en väldigt stor konkurent om man kommer att åka på samma utställningar. Så hon tror det bästa vore att bli fodervärd eller köp med avelsrätt, eftersom då har man stor chans att få en väldigt lovande tik (vinna massa priser) och uppfödaren vinner åxå på det.

2011-11-06 Idag har vi varit på promenad igen lösa ute i skogen, vart massa backar så matte har nog träningsvärk imorgon :) Sen åkte hela familjen till husses mamma och där fick vi varsit godisben och husse å matte fick lasange. Sen möblerade de om åt henne i vardagsrummet, å mimmi kröp in under soffan när matte skulle lyfta upp den lite för att få in mattan under, så när matte ställde ner soffan kom mimmi inte ut! hehe hon fick sitta där en liten stund så ropade husse på henne så kom en lite nos fram. Å va människorna skrattade. sen fick hon komma ut. ibland är det farligt att vara så liten. Sen skulle husse å matte kolla på Hockey igen!! men det var inte Leksan för dom spelade när vi var borta men dom vann iaf. matte somnade vid 20 hehe.

2011-11-05 igår tog vi först en lång promenad i skogen, vi fick äntligen vara lösa, å jag kutade som f*n, måste bli snabbare än Mimmi!!! Jag gick/ sprang nog dubbelt så långt som matte! Men det var ju för vi inte kunnat springa något när det är svart ute när vi ska ut så vi måste gå inne i byn bland folk å bilar! Efter en underbar promenad var det mys i soffan, jag å Mimmi var ju trött så vi somnade i husse å mattes knä, men den sömnen blev inte långvarig!!! Jävla Leksand, gjorde ju massor med mål!! Tror det blev 4 st för det var så många gånger husse å matte skrek å gormade å levde om, skålade gjorde de åxå, varje gång det plingade! Så matte fick i sig 2 rom å cola så när allt ståhej var över slocknade hon! Hehe 21:30 en fredags kväll!! Så vi följde med å lag oss! Lördag! Vi gick en lite kortare promenad ca 40-50 min i skogen, mattes kompis var med åxå. Skönt att få busa lite med Mimmi! Sen hade matte köpt leverpastej, så hon gömde massa som vi fick leta efter. JAg ÄLSKAR att leta godis.

2011-11-04 Nu har jag ändrat upplägget här på sidan, nu syns texten mycket bättre :) ÅÅÅ Jag har ju varit sååå sugen på husse och mattes mat i 3 dagar nu å verkligen försökt att få smaka på något, Å igår åt de köttbullar med potatis och gräddsås. Ja höll på att hoppa över till bordet från soffan för jag var så sugen, Jag satt under husse på golvet när han åt å hoppades på att han skulle tappa något, men icke :( Snyft. när matte gick ut i köket så följde jag med, å då gjorde hon iordning en tallrik till mig :)::):) Jippie! en köttbulle, sås å en bit potatis mosade hon ihop. Å det var Såå gott!!! Det måste varit 1-2veckor jag fick smaka hemlagad mat. får ju bara hundmat nu för tiden.

Jag håller på att bli könsmogen nu för jag har cravings se ovan, hormonsvängningar. I går natt så kom Mimmi och ville lägga sig bredvid matte men det tyckte inte jag så ja morrade, grymtade och högg efter henne. Sedan i går när matte kommit hem från jobbet tog hon upp båda oss i famnen och det gillade jag inte heller!! så jag högg efter Mimmi och grymtade. Å matte blir ju arg på mig, men jag vet inte vad som har hänt, har inte gjort såhär tidigare men nu är det hela tiden. nu på morgonen så morrade jag lite åxå men matte bara tittade på mig så slutade jag. men ajg tänker ta över här hemma, Mimmi är ju mesig.

Ikväll blir det promenad i skogen eftersom jag vet att matte kommer hem innan det blir mörkt ute idag :) då kan vi vara lös!!! Äntligen. sen blir det mys i soffan hockey match på tv.

2011-11-03 Matte har blivit lite intresserad utav att ta valpar. Men hon ska först gå någon slags utbildning om massa regler å saker runt att föda upp valpar och sälja dom mm. Hon har redan hittat den hane hon skulle vilja anväda om det någon går blir aktuellt med valpar. Jag är nog för liten, dessutom finns inga direkta utlåtanden från dommare eller vetrinär än, om jag skulle vara en bra mamma för framtiden chihuahuor, det vet vi om 1-2år. Matte har kommit på att det är Svart, Black and Tan och Brindel som hon ska rikta in sig på. Och självklart ska alla vara som mig, tro att man är snyggast i världen, tuff och villja vara med på allt.

Hanen heter SE UCH DK UCH KPHV-11 Mini Fashion X'elent Johnnie Walker

vågar inte lägga upp bilder här, men ni hittar bilder och info om honom här: http://mychihuahuas.webs.com/louis.htm

Galleri på honom: http://mychihuahuas.webs.com/apps/photos/album?albumid=4264136

2011-11-03 Igår när husse vaknat(han hade jobbat natt) så var vi ute på tomten och lekte massor och husse krattade under träden. det var jättekul att hoppa efter krattan och löven och jaga katterna. Så när matte kom hem från jobbet så somnade hon! Stackarn kom ju hem 02:30 från konserten. SÅ jag sov hos henne sen fick vi falukorv av husse när han lagade mat, Sen kollade husse och matte på hockey och åt lite gott och blandat, å jag var såå sugen, hoppade upp till husses mun när han stoppat in en godis, men jag fick inte tag på den! jag försökte komma in i påsen men icke, då fick jag onda ögat av matte. Självklart förlorade Leksand mot sämsta laget, Borås. suck. det gick till straffar för det blev 1-1, så stod Leksands andra målvakt så han släppte in alla straffar som Borås sköt! Borås målvakt tog alla skott från Leksands spelare. efter det blev det en tidig kväll. 

2011-11-02 Matte var på konsert i tisdags så mattes mamma var hos oss. Hon rensade och friserade blommorna som några blad torkat på, så en palm vi har i badrummet var det massa torkade blad på golvet som jag sprang och tog till vår myshörna å smaskade på, hehe det var såå kul!! så var vi ut på några promenader, det är så bra att gå med henne, för hon går efter oss å låter oss lukta överallt, matte är ju den som bestämmer över promenaderna annars, fast det inte ofta vi har koppel på då heller.

Matte var på Rihannas konsert i Stockholm 1/11 och då hade hon avbokat konserten i Malmö dagen innan, vid 19 var det insläpp och då meddelades att det inte blev någon konsert, men då på tisdagen blev det av. Och Rihanna skulle ju göra en till spelning i Stockholm i går 2/11 men när alla 13 700personer satt i Globen och väntade meddelades i högtalarna att hon inte kunde uppträda pga sjukdom. Så matte och de 2 andra hade ett väldigt flyt!!

Matte berättade att en medresenärs bror blev nedslagen av 3 utlänska killar i 20års åldern, på väg hem från krogen i fredags (då 50 Cent spelade på Göranson arena) Han blev inte skadad bara skärrad, detta var runt 01:30, och Harrys husse som bor på stan hade även han varit på en pub och var på väg hem runt 01:30, när han sätter nyckeln i ytterdörren blir han nedslagen bakifrån, så han ser inte någon, han börjar blöda bakom örat och spräckt läppen bla. och de tar hans mobil. Så 01:45 ringer polisen till Harrys matte och säger att A... finns utanför. Så förhör de honom, men han har inte sett något, men det fanns ett vittne och det var den som ringde polisen och berättade att det var 3 killar killar i 20års åldern som slog ner honom. Hua säger vi. och skönt att alla mår bra efter omständigheterna. Dock är Harrys matte orolig eftersom det ska finnas en filmsnutt som är privat. Skulle dessa killar komma in i telefonen kan denna film komma ut.

2011-10-31 Helgen började med en lång promenad ca 1,5h å vi sprang lös nästan hela vägen :) Vi jagade varandra å Mimmi hoppade ner en kohage med massa vatten i hehe hon kom upp lika snabbt, så försökte även lura ner mig i en bäck. Sen på em tog matte med Mimmi å jag fick ligga hemma med husse och titta på hockeymatch, Mimmi träffade Harry och de gick runt sjön i Högbo. Matte tyckte jag gått tillräckligt få förmiddagen.

 

2011-10-28 det har inte hänt så mycket vi promenerar varje dag lösa i skogen, söker skinka i hela huset, det har ju blivit lite mer utmaning nu när mimmi är med som konkurent, jag blir ju helt galen när jag hör att mimmi ska få söka å inte jag, därför kör vi samtidigt, fast jag är ju såå mycket säkrare på att hitta godisbitarna, hehe!! Nu senast dagarna har det varit extra mycket träning på att stå fint, lära mimmi att snurra, matte har sagt att vi får en bättre å ståtligare hållning efter vi snurrat! Ja blir ju mer taggad utav snurren än bara ställa upp mig, å svansen åker för det mesta med upp då åxå.

Nu har matte filmat lite på våra skogspromenader. se 2 korta filmer här:

Konster på promenaden

Promenad med Shakira och Mimmi

2011-10-17 Igår var det en mysdag då låg hela familjen kvar i sängen å gosade, sen städade husse å matte vidare å efter det tog vi alla en skogspromenad. å ja åt lite blåbär :) SÅÅ GOTT HOPPAS DET INTE ÄR FARLIGT. Sen blev det film hela kvällen. mys i soffan. Vi fick t.o.m ett poppcorn var, mums.

2011-10-15 Idag städade matte å husse som attans medans jag å Mimmi vilade i vår härlga myshörna med IR-lampa. Matte tog tempen under den och det blev 35grader :P som att ligga i solen. myshorna.jpg

Sedan var vi ut på en skogspromenad å nu får mimmi vara lös helt åxå å gud vad lycklig hon verkar! hoppar rätt ut bland blåbärsris å grenar far fram å tillbaka  å överallt. Å matte tycker ju mimmi behöver med muskler så vid en lång backe så sa matte åt oss att stanna nedanför sen gick hon upp till hälften, sen ropade hon på oss. Efter att vi kom upp blev mimmi tokig å kutade upp å ner för hela backen säkert 4-5gånger. å jag hakade ju på å jagade henne. Det var superkul men hemskt kämpigt.

Efter promenaden sov vi vovvar vidare i myshörnan medans matte stdade vidare. Sen på em kom harry förbi. Gud vad stor han blivit!! ett riktigt kraftpaket!! Vi busade på gräsmattan å Mimmi blev nog kär för hon höll på som fan! La sig på rygg å bresade framför harry hela tiden! å flyttade sig närmare om han inte uppmärksammade henne, å hon höll på å strök sig mot hans huvud å grejjade. fattar inte riktigt varför. han verkade tyck hon var dryg. Så han kom och lekte med mig ist.

Här är vi 3:

tripp-trapp-trull-201110115-2.jpg

2011-10-13 i tisdags var jag och mimmi till vetrinären för Mimmi skulle vaccineras. det gick ganska bra hon skrek till men sen var det lugnt. Vet kollade på mina tänder. Tydligen har jag fått ett stort underbett så matte var jätte arg/ledsen hela dagen stackar husse... HUA matte som tror jag kan bli en utställnings sjärna så blir det såhär!?! Hoppet är ju inte ute än men det är ju lite osäkert just nu! jag tappade ju incisiverna i u-käke först å ändå så har alla tänder i över-käken kommit fram och typ 1-2st syns lite i underkäken. Det måste varit sista v i september jag tappade alla dessa tänder. Tänk om inte alla i underkäken kommer fram!!!! tur det inte är några riktiga utställningar förens april nästa år, då borde  ju man ju se hur ja kommer att bli i munnen iaf.

Tydligen är de övre huggtänderna på G, lite lösa. och första nedre kindtanden på höger sida. Vetrinären tyckte inte några tänder behövde dras ut än. Men matte är ju såå nojjig.

2011-10-11 nu går det dåligt! skaffade ju en riktig blogg eftersom jag vill kunna blogga via mobilen och blogg.se har ju en APP, men när jag ska ladda upp inlägget så står det FEL kunde inte publicera inlägg. Felaktigt anrop!?!? GRR

Vi får fortsätta här.

Jag Shakira väger nu exakt 1500g jag fyllde 6månader i lördags 8/10 2011

I söndags gick vi en promenad i Västerberg å klättrade lite eftersom Mimmi är lite svag bak. Hon börjar lägga på sig lite. Sen kl 15 var det träff i statsparken i Sandviken. En kvinna hade annonserat i annonsbladet om att hundägare skulle träffas för att under kontrolerade former träffas. Jag fick gå först Mimmi satt kvar i biilen. Jag var jätte duktig tyckte matte, sprang superfint och tittade inte å en enda hund, bara på matte, sen stoppad matte matte in mig i bilen och tog ut Mimmi, när hon närmade sig hundarna bärjade hon skälla men då sa matte åt henne, så hon tystnade. Men hon kastade sig å kröp fram livrädd!?!? matte visade att hon skulle gå bredvid henne å inte skutta runt. så där gick hon å skakade! Sen kom en tjej som hade en salig blandning, chihuahua var det iaf sen var det kanske 3-5st andra raser åxå. men lika liten som mig var han. Den tjejen tyckte matte var dum som inte villa låte hennes hund häls på Mimmi. Men tillstut gjorde hon som med mig när ja var rädd för andra hundar, höll i henne så den andra hunden får lukta på rumpan, sen tvärt om, efter det var hon inte rädd för den hunden men ändå ville hon inte umgås. Matte kommer träna vidare!

Vi tog det lugnt å vilade å smaskade på en grisknorr i soffan hela kvällen.

m-och-s-i-soffan.jpg

griseknorr.jpg

 

2011-10-07 I fredags så kom matte hem alderles efter att husse åkt, sånt gillar jag! Matte började genast städa. Å ja å mimmi skuttade runt! Sen tog vi en skopgspromenad hela familjen! Även de 2 katterna! Det var ju superkul å jaga dom! Se bilderna Efter promenaden la jag å Mimmi oss i myshörnan, måste få matte att ta ett kort på den!

Matte började laga mat! Så börja hon fixa sig å då vet man ju att det är något dåligt på gång! Oftast blir man lämnad själv hemma, så kommer hon hem odräglig!

Nu blev det som tur var inte så denna gång! Ist kom alice å kathos mattar till oss! Dom åt muddag å vi tjuvlyssnade  från vår myshörna! Hehe! Tydligen är jag inte så diskret för kathos matte sa åt min matte att hon visste om att ja skrev om dem! men nu har jag ju flyttat bloggen så det är nog lugnt!

Iaf så var det ju hon som förde diskussionen! Det handlade om deras dåtid! När dom var ung och dum, ändå saknade hon det! Men jag har hört ett talesätt som passar bra in på henne! Man kan inte både äta kakan och ha den kvar! Hehe nu kommer matte få det hett om öronen! Min matte har bestämt med husse att de ska gå i terapi tillsammans om det skulle krisa någon gång! Kathos matte säger att det kommer gå bra för min matte å husse för dom gjorde allt så snabbt! Så ja tror på henne! Så sa hon även att det är underligt hur min matte förändrats sedan hon träffade husse! Undra hur hon var innan?! Senare kom husse hem å alla gick ner i källaren! Där började allt folk hoppa runt?!? Idioter säger jag! Skrek å tjoa arg å glad! Ja försökte hänga på men de fick ja imte av " säkerhetsskäl" jävla kinect! Så ja la mig å sov!

 i-skogen-m-o-s.jpg

2011-10-08 Lördagen var väldigt lugn! Eller? Ja väckte matte å vi gick upp 8,30, direkt började hon fixa sig men ja var för trött för att bry mig så jag gick å la mig! Mimmi är ju lite oroligare än mig, så hon skulle ju springa efter matte överallt! Men när matte sa till gick hon å la sig! Hon blir lugnare med raka puckar! Hon kanske fått hålla koll på allt själv där hon bott tidigare! Efter en stund packade matte in oss i en bur å bar iväg oss till bilen! När vi kom fram, lämnade hon oss och gick iväg! Men det var lugnt eftetsom vi var 2 vovvar! Efter en stund kom hon och plockade ut oss! Då kom harry hihi min favvo! Men Mimmi morrade!?! Åt Harry?!? Matte tog tag i henne å vände upp hennes rumpa mot harry! Hon gillade det inte men sen gjorde de samma sak med harry så hon fick lukta! Sen gick det bättre! Fast hon undvek honom ändå! Sen fick vi följa med in på hööks å Mimmi fick en stickad tröjja och en mysfilt! Sen åkte vi hem å sov typ hela dagen! Några promenader blev det åxå! Sen somnade matte å vi typ 21! Husse kom vid 23 å Mimmi for upp å skällde så ja blev ju taggad å skällde åxå!

2011-10-06 Dåligt med uppdateringar nu. Men det är för att matte är utan bredband hemma och har för mycket att göra på jobbet, hon hinner inte ens ha en kvarts rast! men glad är jag, för hon har kommit hem tidigare både tisdag å onsdag :) Nu ska ja ta detta lite kort! i lördags kom en annan hund hem till oss. en tik som heter Mimmi, matte säger att vi är helsyskon, men jag har ju aldrig träffat henne?!?! Hon ser ju inte alls ut som mig. Matte säger att jag är finast i världen, men ändå håller hon på med den nya hunden väldigt mycket! så jag blir ju hemskt svartsjuk över att behöva dela matte! men detta börjar bli bättre nu efter en v. Mimmi är lite med stressad å ska springa efter matte överallt men då blir matte arg, å skickar tillbaka henne till vår myshörna. där jag lugnt ligger kvar. Matte har nu upptäckt hur underbart duktig jag är! det är en fördel, fast hon måste ju lägga lite tid på Mimmi för att få henne lika duktig som mig!

Jag är så stolt över mina tassar som fått så fina lovord från alla tre dommare vi ställ ut för! Å tänk vilken skillnad på en månad har jag gått från valpiga rörelser till att vara en av det bästa på hela utställningen. Det kan ju varit lite sämre konkurans i Gävle men inte sån stor skillnad!?

img-1089.jpgShakira på bordet

img-1088.jpgKonkurenten Blackpearl någonting. född samma dag som Shakira dubbelt så stor.

Tillbaka till vardagen. Jag tycker det är roligt att ha en kompis att leka med. Vi har varit på flera promenader och jag får vara lös typ hela tiden. Mimmi måste gå i koppel! hehe. Nu är husse mer nöjd eftersom jag oftast vill umgås med matte så har han Mimmi istället, och då blir det ju lite konkurans om honom så jag vill också ligga hos honom då :) då blir han jätte glad.

 img-1077.jpg

2011-10.01 utställning i gävle. Först stäldes jag mot samma hund som jag tävlade mot i Valbo. Då blev jag BÄST i rasen.

Då gick vi vidare till stora valp-finalen. Det var 30 Bäst i sin ras som ställdes mot varandra i ringen! jag försökte göra som matts sa, trots att alla stod väldigt nära varandra i ringen. Efter att domaren tittat på alla hundar så tackade hon av 15st! när hon kom till oss så ställde matte sig upp för att vara berädd att ta i hand om vi åkte ut, men icke. Så fick vi 15 som var kvar gå ett varv. Sen tackade hon av 5st till, då var vi 10st kvar. Det var 10st placeringar, dommaren började ropa upp den ena efter den andra, men aldrig oss!!! till slut fanns bara vi och en fransk bulldog kvar. VINNAREN är .... fransk bulldogen, men gud vad häftigt det var att bli utsedd den näst finaste valpen på hela utställningen! Jag är ändå bara 5mån och vann över de som var upp mot 12 månader:)

 

 

2011-09-28 Nu ska ni få se vad jag har fått. Matte gillar saker men jag är skeptisk. Räcker det inte med att busa å mysa?

shakira röd tröja.jpg79kr

lite stor! men jag kanske går upp något hekto till.

http://djurmaxi.se/fleecetacke-plaisir-p-2438.html?cPath=1_34

img-1061.jpg119kr

http://djurmaxi.se/reflextacke-orleans-p-1189.html?cPath=1_34

nu har vi varit ut och sökt skinka på gräsmattan! det gick sådär! inne känner man ju lukten lättare, nu skulle jag lukta efter var matte hade gått, med det fattade ja ju inte först sen fick jag upp spåretså ja hittade alla bitar med lite stöttning från matte. å idag gick jag å husse på en promenad själva!!! det var inte igår!

 

nu så har matte och husse varit på kalas, årsunda fylde 30!! värsta ungdomen om man jämför med husse, HEHE

jag sov i soffan, börjar bli riktigt bra på att vara själv. nu ligger jag i mattes knä och tuggar på en Greenie. Det står att dom har en mer elastisk konsistens som kan resultera i en kortare utfodrings period, men mitt ben ser lika ut som när jag fick det för några veckor sedan:) kanske är fel på mig?

greenies.jpg

Greenies tuggben för hundar ger rena tänder och fräscha andedräkter. Den innehåller värdefulla vitaminer och mineraler, 100% ätlig och lättsmält. Greenies har en mer elastisk konsistens som kan resultera i en kortare utfodrings period, men detta påverkar inte effekten.

Greenies innehåller råvaror av hög kvalitet, särskilt proteiner, som kännetecknas av en hög elastisitet. Denna elastiska konsistens är orsaken till det goda smältbarheten och lämpligheten för hundar av olika raser. En annan funktion är klorofyll, den gröna växtens pigment, vilket ger Greenies sin unika färg och minskar obehaglig lukt från munnen på hunden. En Greenies per dag blir nästan som att borsta tänderna på din hund.

2011-09-27 Ojoj nu ska vi se hur dom bedömer mig på lördag!?!? chihuahua utan en ända framtand. hehe. Matte är lite orolig för det är ju nu det avgörs hur min framtida karriär kommer se ut! utan tänder kommer man inte långt! Men ja har iaf 2st på gång i överkäken, ingen risk för dubbla tandrader som man hört talas om.

Igår jobbade husse å matte samtidigt! men det gick bra börjar komma in i det nu, klarar av att sova för ja hittar dom ju aldrig när ja letar å ropar. Å matte tog ut mig på en kvällspromenad, men jag tycker det är lite läskigt går å små varnar henne eftersom jag inte kan se ordentligt om det kommer någon! Å sen la vi oss som vanligt i soffan å jag hittade en lite bit grisöra. Å ja försökte bita på det så ja blev helt tokig för främre kindtänderna är lös och alla framtänder borta!!!! Så det gick ju inte alls att bita!! GRR å matte taggade ju mig för att få loss de lösa tänderna men dom är ju lite läskliga!

Jag har fortfarande en liten öppning i huvudet som matte är missnöjd över men vad ska ja göra?

2011-09-26 Nu ska ni få höra om min helg!

På fredagen åkte både husse och matte ifrån mig tidigt... jag blev lite orolig men jag är ju så morgontrött så tillslut gick jag och la mig. helt plötsligt efter någon timme kommer mattes mamma å öppnar dörren! JIPPIE!! vi gick en lite promenad och ja kissade och bajsade! sen åt hon mat som jag fick smaka :P fick lika mycket mat som jag får på en vecka av husse och matte, HEHE. Efter många timmar kom husse och matte hem men de gick ut igen! sen packade dom in mig i väskan å åkte iväg! De släppte av mattes mamma och åkte vidare! de stannade och lämnade mig i bilen !?!?! men inte länga alls. tror de stängde gammla garaget på tippen! efter det var vi i valbo å shoppade loss! Jag fick en ny stickad tröjja :) och ett lila koppell med refex på! När vi kom hem la vi oss i soffan å slappade som vanligt! det är så härligt när familjen är samlad!

På lördagen vaknade vi före fem på morgonen för husse skulle iväg! det är nog första gången han går upp före matte!?!? ojoj sedan sov jag och matte kvar till kvart i tio! hon verkade lite stressad å snabbt var vi klar och mötte upp Anso tror jag hon heter! Vi gick upp i skogen så jag kunde vara lös! det är såå underbart! vi var ute 40minuter typ. När vi kom hem packades jag in i väskan så åkte vi iväg, vi plockade upp mattes mamma som fyllde 55år, så bar det iväg för massa shopping. Jag tycker det kan vara skönt att åka bil å så men deet blir drygt när det ska handlas en massa för ja får ju ligga i väskan så länge. men vi tog en promenad mitt i shoppandet! kul med nya platser! 

När vi kom hem så kom husse strax efter och dom fikade å ja lekte med katterna. Sedan sprang alla runt och gjorde sitt. ja försökte springa efter alla för ja ville mysa men ingen hade tid! Efter en stund så kom HARRY :) hihi. Vi började leka jippie! men då blev matte agr å sa att vi inte fick ?!? hon tyckte det var för halt på golvet, så om vi springer i full fart å busar kan vi halka och slå oss. men sen gick vi på promenad i skogen å då busade vi massor! Efter promenaden åt alla 3 rätters middag tror ja det kallades, sedan lag vi oss alla i soffan å myste!

På söndagen vaknade vi tidigt. 7.30 behövde jag bajsa! å matte var riktigt arg för hon kunde inte somna om efter att vi varit upp! Vid 10 gick vi till Anso igen och skulle plocka "svamp" vi åkte bil en bit sen gick vi rätt ut i skogen det var en utmaning eftersom det var massa blåbärsris, kvistar å annat som gorde det svårframkommligt. vi var ute i 2timmar. Matte hittade några gula svampar, så sa hon åt mig å söka och ja sniffade på de gula svamparna och då fick jag godis :) men jag fattade inte varför ja skulle söka när matte redan visste vart dom var! (Vi hittade inge fler) När vi skulle ta oss tillbaka till bilen rann det en liten liten bäck över stigen, matte tyckte att jag borde klara av att hoppa över den den var typ 10cm bred! men jag missbedömde det helt och gjorde ett magplask rätt i bäcken! hua! men vi traskade vidare och tillslut kom vi till bilen:) 

2011-09-22 Hej nu var det några dagar sedan sist!

På fredagen kom matte hem med Harrys matte, sedan kom Harry :) hihi vi busade massa ute! han är såå rolig! Sedan hände det inte så mycket under fredagen, hela familjen åkte ut till husvagen, men jag fick sitta i bilen, för husse och matte skulle ta ner förtältet, men sen fick jag springa lös på gräsmattan å leka med matte. Sedan låg vi i soffan  å myste å kollade på film. Å jag fick smaka poppcorn. Hehe det var såå gott, nu vill jag smaka allt de äter!

På lördagen höll matte å husse på att städa. Det var lite tråkigt men sen tog vi en gemensam skogspromenad! Såå härligt! Sedan åkte husse iväg på kvällen då passade matte på att lägga sig tidigt. Så skönt att krypa in under täcket tätt intill matte! Sedan kom husse hem och somnade.

Matte gick upp och sedan skulle hon ha med husse upp men han var såå trött, tillslut kom han upp och vi åkte iväg. När vi kom fram så var det värsta rabaldret å hundar överallt! Jag satt i min väska, det var ju så kallt tror husse sa +5grader! hur ska detta gå framöver?

Det var häftigt att se hur man ska se ut i sånna här samanhang, tycker då jag var finast av alla! om man bortder från mina tänder just nu! hua matte säger att jag se rut som ett missfoster!! framtänderna står rätt ut med en lite pigg på sidan, kan ju vara de nya tänderna. I den undre käken, har jag tappat 3st framtänder, utan att det syns några nya! det är matte orolig över! sedan är första käktanden lös på båda sidoran! FÅr de hur jag ser ut tills den 1/10 när vi ska på utställning! jag har en konkurent då! undrar om det kan vara den som stäldes i Valbo 28/8. Hon hette något med Black...

återkommer om detta.

Igår var sista varpkursen. vi tränade på hundmöten och ligg och inkallning med störnign.

Jag var super på allt. matte är såå stolt! men fy var kallt det var! blött i gräset å allt. När vi skulle mötas så fick vi ju gå på utsidan av matte så vi såg ju knappt varandra. Det var så lätt. fast vissa hade problem. sen skulle vi stå på en varsin rad med ca 4 ekipage på var sin sida så satt vår tränare i mitten med en goseälg som skulle störa oss hunar från att komma till vår ägare! Alla var jätteduktig! vissa stannade och tittade på leksaken men inte jag :)

Sisat gången var det en svart jaktlabbes tur och hon ville ju leka med den där älgen! sen sprang hon därifrån mot mig å min matte! å hon trodde väl jag var en leksak åxå å hon sprang runt runt mattes ben å ja gömde mig mellan benenen på matte å morrade förgäves labbern fattade inte vad ja menade det var ju ingen lek!! grr hunden var för snabb å stark för matte att hålla så hon slet sig å rusade vidare runt runt matte ben efter mig! Sedan kom en av tränarna och hjälpte till! suck!  

På söndag ska vi till Högbo för att träna på att gå fint efter alla 1000-tals hundar. Det kommer inte att hända så mycket innan april nästa år för mig! Matte kommer åka till Sockholm den 10-11 December för att hitta ett perfekt utställningskoppel till mig på den stora tillbehörsmässan. Så ska hon se om jag kommer ha någon chans på de stora arenorna i framtiden. Tyvärr är jag ju bara 8månader då och man måste vara 9 månader för en sån bedömning.

2011-09-16 Igår var jag ju åxå själv hemma mellan 14-16:40, hua när matte kom hade jag suttit å ropat väldigt länge jag var såå ledsen!!! vill inte bli vuxen :( wohwwohwwhooooohh, WohwwhowWHOOOOHHH så kom matte hem! JIPPIE!!

Vi vilade lite i soffan och matte fikade lite. Sen sprang hon ner och elda, det var ju hemskt kallt hemma. Sen satte matte på mig halsbandet och tog kopplet så gick hon ut å lämnade mig!??! men efter en stund kom hon och hämtade mig och då var alice där men jag fick inte hälsa ;( men jag tycker det går bättre och bättre, snart så klarar jag nog av att ignorera andra hundar helt :) vad stolt matte ska bli.

Sen kom Khato så gick vi upp mot skogen, människorna började prata och Khatos matte var väldigt förvirrad.. det är tydligen rörigt mellan hans husse och matte åxå!?!? Matten vet inte vad hon vill, hon behöver lite space, men det är ju svårt med så stora förändringar och man känner ju sig så ensam och liten ungeför som mig innan matte kom hem!

Under promenaden fick vi alla tre vara lös, men det var så hemskt när dom är såå stora och springer över mig! hua.. men ju längre vi gick ju lugnare blev det!

Efter denna promenaden verkade matte bli konstig tror hon tänkte på att husse inte gillar när det är saker överallt, matte är expert på att lämna allt framme så det är saker överallt men nu när alla förhållanden rasar så fick hon fart :P

Hon började plocka undan och diskade torkade och tillslut tände hon lite ljus för att mysa med husse som kommer hem kl 23, men när han kom så var hon så trött så det blev bara lite pusskalas med alla tre. sen gick vi och lag oss. husse kom upp och pussade oss godnatt så blev det en ny dag igen!

img-0996.jpgimg-0999.jpg

Gästbok

2011-09-15 Igår när matte kom hem blev jag överlycklig!! så fick jag korv för matte lagade nån mat med det! stod där å tittade hela tiden men efter ett tag tröttnade hon å körde iväg mig! sen stoppade hon mig i resväskan, så åkte vi iväg! när vi stannade och ja kom ut var Harry där :) Jag älskar harry han är min farbror, vi har sååå roligt ihop!

Vi gick i  koppel på asfalten i stan. Sen när vi kom in i skogen släppte matte lös mig! å va kul det var att leka med harry! människorna pratade om hur det var mellan harrys husse och matte... det är tydligen rörigt där, dom ska börja om från början varje helg!?!? men nu vet jag varför dom inte riktigt kan släppa det som dom ska börja om utan iaf.

Kan förstå att det är jättesvårt att gå vidare. men vill man så går det!

efter promenaden gick vi till någon och plingade på.. Här dörren öppnades kom 2st grymtande å morrande små chihuahua pojkar ut! Matte såg lite orolig ut jag satt i hennes famn.

Vi gick in och matte släppte med mig till de morrande monstren men dom var jätte snälla mot mig! alla ville nosa mig mellan benen, tror dom gillade att jag var en ung fröken!

Harry blev däremot påhoppad av killarna. Det var en långhårig som var 7-8år var väldigt konstig! den korthåriga hette chippen och var vit-cream. han tog in mig i sovrummet och försökte få mig å stanna där, å harry försökte han få ut ur rummet, men  det gick dåligt! alla pojkar försökte vakta mig :) hihi jag kommer nog bli en het brud. Matte sitter ju och tittar på blocket efter chihuahua till salu! och igår hittade hon en annons på en 2årig tik, såg exakt ut som mig. som de skulle ha 20 000kr för :O my good.

Tror matte fastnat för svarta chior. Och husse pratar redan om en till valp. de höll på å dividerade om de skulle ta sommarsemestern i omgångar tillomed för att kunna ta hem en valp, men isåfall tar väl jag hand om den när dom är borta. När vi kom hem efter allt detta somnade jag som en stock!   

2011-09-14 I morrse tog matte som vanligt ner mig för att gå ut och kissa och bajsa. efter det så fick jag stanna nere medans hon förbereder sig för att lämna mig! Då får ja komma upp till husse och sova under hans täcke.

Idag la jag mig som vanligt i min korg i köket och somnade, så kom matte och kliade mig på magen som är såå skönt, när jag hade vaknat så skulle hon lyfta mig!!!! det gillade inte jag när ja just somnat så ja blev irriterad och morrade, men oj va arg hon blev. Jag bad genast om ursäkt och försökte pussa henne, men hon visade tänderna å morrade tillbaks! SÅ det gör jag inte om.

Nu har husse lämnat mig innan matte kommit hem?!?!? varför? jag är ju ensam nu?!?! saknar dom så... tänk om det tröttnat på mig? när kommer dom? ojoj.

2011-09-13 1480gram vägde jag idag. 5MÅN OCH 5 DAGAR

Idag tog jag och både husse och matte en promenad i skogen, åå jag fick vara lös! såå härligt! så får man extra mycket godis då för om man håller sig alderles bakom matte fast man är lös så kommer det godis ganska ofta!

Vi var väl ute 30-40minuter och matte höll ju på å letade något utanför stigen, jag försökte följa med men en gång hamnade jag mellan massa grenar så hon fick rädda mig! Jag gillar skogen men inte utanför stigen!

Sen åt husse och matte mat å jag var stupsäker på att jag skulle få smaka men jag fick inget!! "suck"

Sen sov jag i soffan när de kollade på hund-tv. Å husse åt nå taco-chips med ostsmak. Så torkade han av sig det på byxan så jkag stod å slickade på hans byxa som en tok det var ju såå gott. ¨

Sen fick matte för sig att lära mig vad husse heter! så när hon sa Rickard, skulle jag springa till honom. när jag gjorde det så fick ja godis och båda lekte massa å blev jätte glad ;) Vi provade några gånger och det gick riktigt bra, ska nog få prova igen!

2011-09-12 Helgen... I fredags kom matte hem tidigt :) vi lekte lite å hon åt , men jag fick inte smaka! Sen var jag såå trött så jag sov någon timme. Tror jag växer. har blivit grövre men inte större på höjden.

Sen vid sju så drog både matte och husse? fatta ingenting varför fick inte jag följa med? jag letade å letade.. Till slut gav jag upp och la mig i soffan.

Efter några tillmar kommer matte å jag blir såå glad så ja vet inte hur jag ska bete mig! Men hon ser konstig ut, röd i ansiktet! å låter illa!?!

Jag får komma ut å kissa så försöker hon se glad ut fast hon ser hemsk ut! Då kommer husse hem å ser helt förskräkt ut när han ser matte! han säger ingenting utan bara går fram och tittar så står de vid handfatet och pratar å spolar vatten, sedan plåstrar husse om matte och vi går och lägger oss.

Lördag vaknar jag av att matte går upp, så ja följer med ner å kissar å bajsar sen lägger jag mig i min säng/ korg och sover vidare.

Trots att jag sover hör ja hur matte tjatar på husse att komma ner för det är något på gång!

De fixar sig som de brukar när de ska lämna mig hemma, men ja gär för trött för att bry mig! Så väcks jag abrupt upp och stoppas in i min reseväska och så bar det iväg. När ja kom ut var vi hos farmor. Jätte kul tyckte jag så ja rusade runt å efter en vända in i vardagsrummet så var både husse och matte borta!

Jag lekte med min stora råtta jag har hos henne, lika stor som mig :) Sen fick jag massa gott, korv ost å massa annat! Både bra och dåligt.

Jag har hört att husse och matte åkte buss i 4timmar med 16st andra ner till Stockholm alla drack öl å annat farligt och blev konstiga. Det var tydligen Harrys husse som fylde 30år.

img-0894.jpgimg-0901.jpg

Anders heter han och han blev så full så han sluddrade redan på bussen, sen fick de vänta i Stockholm innan de fick gå på båten. då kom en2st ryssar fram å höll på att dryga. Så Anders lackade ur och försökte få dom att gå, fast de förstod ju inte vad han sa så det gick dåligt se här!

img-0930.jpg

Bilder på båten ska matte sno från fotografen eftersom matte är så glömsk så kameran vart hemma.

Fler bilder när de kom fram till hamen

img-0912.jpgimg-0910.jpgimg-0906.jpg

Det vart tydligen middasbuffe där på kvällen.

Alla åt men drack mer! Tydligen var det 5st som spydde efter maten!?!? Matte drack 5st glas med öl, men hon som är såå lättpåverkad kände inte av ett dugg! Matte å husse kännde sig lite illamående men efter 20mins vlopaus kom de igång. Alla var inne på kareoke-stället, och så tyckte alla att födelsedagsbarnet skulle sjunga en sång. så de anmälde honom och sedan var det matte och henner 2 jobbarkompisar varav en är Jessica (Anders sambo)

9/9 10:30 Redaktören skriver: I helgen kommer det inte ske några uppdateringar pga att matte och husse ska på kryssning. Förädarna ska lämna mig till farmor.

Som hemd kommer jag försköa komma över bilder från kryssningen och publicera :P. håll utkik nästa v! Trevlig helg hälsar jag er alla!

2011-09-09 Igår kväll. Igårkväll var det såå kallt hemma så jag skakade var väldigt kall om mina tassar och ören, så matte började elda :) då piggnade jag till. hon höll på att baka något som luktade väldigt gott...

Efter ett tag slamrade till och något lång på golvet! provsmakade men det var ingen hit, tydligen ett ägg som hon tappat!

Sen så hamnade både det ena och andra på golvet som jag smaskade i mig :P

Tur inte Matte visste var det var tror jag inte får äta cholkad! så var det lite äppelbitara, fast det brukar hon mata mig med.

Sedan slappade hela familjen framför tven. Just då blev jag jätte busig så fick jag tag pä en av mina 10 olika grisöron-bitar. den gick jag loss på i en timme. sen var klockan 21:30 och matte var helt död så då tog hon med mig till sängen.

Det är så underbart att ligga under täcket. Godnatt

16.07 Nu kommer matte snart hem. Håller tassen att jag får smaka på någon god mat idag kanska det jag fick igår?

Jag vill lära mig något nytt idag! det var ett tag sedan nu. Ni kan väl tipsa min matte om det finns några roliga konster?

Jag kan sitt, ligg, stå fint, snurra och high five.  sen finns annat jag kan som inte är konster som nej, varsågod och så kommer jag ibland när matte ropar och ja inte har något roligare för mig!!

[Contact form disabled - the email does not work and bounces.]

2011-09-08 Som vanligt vart jag tvungen att gå upp med matte och idag gjorde hon så att jag fick vara kvar nere med henne medans hon höll på med det dom gör innan hon lämnar oss varje dag! så jag kunde lugnt sova i min korg när jag hörde henne springa runt. Sen fick jag ett abrupt uppvaknade och sen hamnade jag under husses täcke.

Igår kom matte hem tidigare :) jippie!! å både husse å matte var glada å pussades, då blir jag såå avundsjuk!! vill alltid vara med och pussas! oftast när de sitter i soffan kommer jag åt att pussas men nu stod dom upp! jag försökte komma åt men icke!!

Sen började det lukta mat! efter att husse och matte ätit fick jag smaka! Det var kålpudding potatis och lite lingonsylt!! riktigt gott. Bilder kommer :P men lingonsylten smakade läskigt, men jag fick den från matte så det var bara att smaska i sig!

2011-09-06 Matte tog ut mig som vanligt kl 6, vilket jag hatar. Vill sova under täcket till 10-11!!

Man jag är ofta väldigt kissnödig och även bajsnödig.  I morrse regnade ganska mycket så jag kissade snabbt och sprang in, matte var snäll annars brukar jag inte få gå in förens jag gjort både och.

Husse ligger alltid kvar så efter att jag kissat får jag komma tillbaka på övervårningen och krypa in under husses täcke och sova vidare.

Nu har jag börjat sakna matte så mycket, det har gått bra att sova men husse i 3v nu men nu vill jag BARA sova med matte!! Men hon kommer inte när jag ropar! så tillslut måste jag sova hos husse. Det är ju lika mysigt men ändå inte samma sak.

Matte jobbar så himla länge flera dagar i veckan.

Hon kommer hem 9timmar senare fast jag och husse brukar ha riktigt roligt under dagarna.

Igår kom Matte hem och så ska hon äta å prata med husse fast han lyssnade inte på vad hon sa så det blev lite dålig stämning.

Sen började matt springa runt så kom kopplet fram. vi gick ut och då var den galna Alice där å hon skrek å skulle fram å hälsa. jag ville åxå hälsa men det fick jag inte. efter att vi gått 3-4minuter så hade vi lugna ner oss. Jag fick massa godis för att jag tittade på matte när vi gick. Tror hon vill att jag ska titta på henne!

Efter en stund kom vi in i skogen, då släpptes både jag och Alice som är en king cavalier charls spaniel på 1,5år

Vi sprang massor men jag håller mig nära matte, men Alice vill åxå gå bervid min matte hon har ju en egen!?!?

Jag är lite rädd för henne för hon är såå stor. men när hon inte jagar mig går det bra.

Människorna pratade om en massa killar å fester. Jag tycker sådant är ointersseant, dessutom borde dom inte prata om det när alla tre har sambo!! hoppas allt flyter på som vanligt. jag gillar rutiner och allt ska vara som det brukar.

Fick även höra att Khato beter sig konstigt!?!? han blir tydligen stressad när han sitter i sin bur så han ahr börja gjort utfall!?!? Det gör jag när katten kommer och ska tränga sig på matte när ja ghar henne!! det tycker hon inte om men jag gör det jag tycker käns bäst!!

När vi kom hem la vi oss i soffan och då passade jag på att sova. tycker bäst om när hela familjen är på samma ställe.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)